Tijd om afscheid te nemen van mijn huidige baan

Voor de transitie naar Mango-onderwijs

Over drie weken neem ik afscheid van mijn baan als juf op Donatushof in Bemmel. Op mijn 20ste ben ik begonnen. Ik heb er precies 20 jaar gewerkt, want nu ben ik 40 jaar. Mijn halve leven heb ik in Bemmel gewerkt, wat een bizar idee.

Het cirkeltje is rond. Twee mooie ronde getallen, met 20 jaar begonnen, na 20 jaar werken ben ik nu 40 jaar.

De Eik

Ik ben begonnen in groep 3,4,5 in de stamgroep die De Eik heette. Alle groepen hebben namen van bomen op Donatushof. Na een jaar won ik een ticket around the world en weer een jaar later ben ik daarmee op wereldreis geweest. Waar ik de afgelopen 20 jaar af en toe nog een leuk verhaaltje over kan vertellen. Na het krijgen van mijn kinderen ben ik parttime gaan werken in groep 6,7,8. In de 20 jaar dat ik op Donatushof heb gewerkt heb ik in ongeveer alle lokalen op de school gezeten, met verschillende collega’s. En nu werk ik alweer een tijdje in De Eik, de Koning van de bomen, die kracht uitstraalt en daardoor symbool staat voor onoverwinnelijkheid. Mooi toch!

Het cirkeltje is rond, beginnend in De Eik, eindigend in De Eik.

Ritueeltje

Wie weet er een mooi ritueeltje? Zodat ik mijn tijd na 20 jaar werkzaam te zijn op Donatushof mooi af kan ronden? 

Wie kan helpen om het cirkeltje is rond te maken, zodat ik dze af kan sluiten en mijn transitie naar Mango-onderwijs kan maken?

Fiets

Wat ik ga missen is mijn dagelijkse fietstocht over de dijk. Elke dag, door weer en wind fiets ik van Nijmegen naar Bemmel. Het liefst met een lekker zonnetje natuurlijk, maar ook door de regen met een regenjas, regenbroek en mijn paarse regenlaarsjes. Eigenlijk ben ik wel een fanatieke fietser; waar anderen de auto pakken, pak ik de fiets. Eerst op mijn gewone fiets en sinds de geboorte van mijn kinderen op een elektrische fiets. Dit apparaat is de beste uitvinding ooit! Het scheelt energie en in reistijd per dag 30 minuten! Er zijn mooie dingen te zien onderweg: baby ooievaars, lammetjes, veulentjes, veel vogels, koeien en heel soms in de verte een bever. Onderweg heb ik menig podcast geluisterd en veel geleerd.

Het cirkeltje is rond, het zonnetje is rond en mijn banden zijn rond 🙂 

Dankbaar

Na al die jaren werken op Donatushof ben ik dankbaar voor:

Alle kinderen die ik les heb mogen geven.

Alle ouders die meegedacht en meegeholpen hebben.

Alle collega’s waar ik mee samen heb gewerkt.

Mijn directeur die goed kan luisteren en mee gedacht heeft aan een mooie afsluiting.

En ik ben dankbaar voor alle ervaringen die ik heb opgedaan, die ervoor hebben gezorgd dat ik sta waar ik nu sta.

 

Het is tijd voor een nieuwe weg. De weg van spelen, genieten, leren, ervaren, natuur, anderen, samen, liefde en geluk.

Het cirkeltje is rond, tijd voor een nieuwe cirkel: Mango!

Maar voor nu, Donatushof: bedankt!