Mijn eerste dag als zelfstandige

Daar zit ik dan, thuis, met mijn laptop. Ik heb de stap gemaakt, mijn baan opgegeven en ik ga mijn droom volgen om

Mango – onderwijs

op de kaart te zetten!

Steun 

Het is bizar hoeveel steun ik heb gekregen van mijn dochters. Als er iemand goed is in manifesteren zijn het kinderen. Mijn jongste dochter heeft serieus elke dag wel iets gezegd over Mango. Als ik een nieuw t-shirt had gekocht: ‘Mama, dan moet je daar Mango opzetten, dan ziet iedereen dat je van Mango bent! ‘Mama, dit gebouw zou toch goed zijn voor Mango!’ Dat het midden in Italië ligt is voor de uber-manifesteerder blijkbaar helemaal niet belangrijk. Mijn oudste dochter was razend enthousiast met een Mango- event begonnen. Zij wilde wel turnshows en turnworkshops gaan geven. Het springkussen werd gegoogled en papa kon wel houtworkshops gaan geven. Iemand kon wel in een Mango-pak rondlopen. Ken je iemand die deze pakken maakt?

Uitstellen

De afgelopen vier weken heb ik echt vakantie gehad, lekker geklommen, gezwommen en twee keer een surfles genomen (dat is trouwens echt super tof!). Nu zijn de kinderen er niet en begint mijn eerste werkdag. De was moet nog opgehangen worden, ik heb net een oud collega gesproken en ben nu bezig met het schrijven van deze blog. Het voelt als uitstellen, maar is dat het wel? Nu kan ik mijn eigen tijd in gaan vullen. Ik heb geen verplichtingen, kan gewoon doen wat ik wil doen. Hoe raar is dat.

Flow

Het zou toch prachtig zijn als ik door kan gaan zoals ik deed. Dat Mango er vanzelf komt. Ik ben lekker bezig, doe mijn ding, heb plezier in het creëren en over een tijdje kijk ik terug….whow! Wat is Mango al ver. Het voelde alsof ik er niet hard aan heb gewerkt. Ken je dat gevoel, dat je in een flow zit. De tijd en ruimte bestaan even niet meer, je zit in het moment en opeens is het er. Ik heb dat met klimmen wel eens. Alles gaat vanzelf en opeens ben ik boven. Dat is een heerlijk gevoel. Want eerlijk is eerlijk, meestal moet ik best hard mijn best doen om boven te komen. Maar door alle trainingen krijg je dus soms ook een cadeautje, de flow. Gelukkig ben ik niet vies van hard trainen. En hard werken. Ik kan zelfs enorm hard werken.

Generator

Ken je dat? Human design. Ik vind het super interessant. Ik ben een generator en generators zijn hier om te dansen met het leven. Om dingen te doen waar je enthousiast van wordt en energie van krijgt. Volg je verlangens en dromen en ‘do what lights you up’. 

Generators zijn de doeners van de samenleving. Het maakt niet uit wat voor werk je doet, zo lang dit maar werk is dat je écht leuk vindt, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Wanneer je namelijk iets doet wat je écht leuk vindt, creëer je energie. En deze energie zorgt ervoor dat je een positief effect hebt op de mensen in je omgeving. 

 

I’m in!

To-do lijst

Dus nu ga ik beginnen met mijn ‘nieuwe baan’ en werk ik stap voor stap mijn to do lijst af. Er zijn nog een hoop dingen om te regelen, met plezier en in een flow.

Stichting, bankrekening, ZZPdingen, inspectie, locatie, verzekering, materialen, financiën, praten met mensen, schoolplan updaten, website updaten, blogs schrijven. 

 

Maar ik ga nu eerst de was maar eens ophangen 🙂 

m – Marlies

a – als

n – nieuwe

g – generator

o – onderwijs