onderzoeksfase

Het blijft stromen!

Ik ben nu een jaar bezig met mijn onderzoeksfase en over dit onderdeel zou ik een boek kunnen schrijven. 36 Gesprekken staan er in mijn opschrijfboekje. Natuurlijk hou ik alles bij, want dan kan ik het later nog opzoeken. Als ik een opleiding zou doen, zou ik een diploma kunnen krijgen. Echter, ik schrijf geen boek en ik volg geen opleiding. Ik ga Mango-onderwijs opzetten in de omgeving van Nijmegen! Ik ben alle mensen dankbaar die het afgelopen jaar met mij wilde praten, waar ik mocht komen kijken en van wie ik heb mogen leren. Ik dacht dat ik al twee jaar bezig was, maar ik ben in januari 2022 pas begonnen. Wat vliegt de tijd. Het afgelopen jaar heb ik meer geleerd dan de 20 jaar daarvoor. LinkedIn? Waarom is dat nodig??? dacht ik altijd. Maar het is leuk! Het is spelen, precies wat ik beoog voor het onderwijs. 

Mango

Spelend leren;
je kijkt naar binnen,
glimlacht en neemt de wereld in je op.

Ik zal een paar ervaringen delen.

  • In januari ben ik gaan kijken bij Agora Groesbeek bij Ivo Tak. Een zeer goede coach die een fijne sfeer neerzette.
  • Ik heb een cursus ‘Eerste Hulp Bij Oprichting B3-school’ gedaan bij de B3 school Aventurijn, gegeven door Hannah de Vos-Beckers.
  • Ik heb online met Martin Knol gesproken die mij serieus nam en adviezen gaf, waardoor mijn netwerk weer verder groeide.
  • Ik ben bij Democratische basisschool de Vallei in Driel geweest, waar ze al jaren bezig zijn met onderwijs waarbij leerlingen samen met het team de school besturen.
  • En bij LOS in Deurne, waar Marieke Althuizen de tijd voor mij nam, kon ik zien hoe een school in de praktijk draait.
  • Ik heb in een flow een uitgebreid schoolplan geschreven en dit de afgelopen maanden aangevuld. Het is een schoolplan dat de goedkeuring van mezelf en hoogstwaarschijnlijk inspectie wel zal kunnen dragen. Zoals je merkt ben ik ook socialer geworden, online dan ;-).
  • Ik heb een cursus social media en Canva gedaan bij Saskia Veltenaar, zij is De Online Techlady, tevens degene die deze website  https://mango-onderwijs.nl/ naar digitale hoogten heeft gebracht.

Kortom, prachtige ervaringen, en ik ga er mee door, want het blijft stromen!

#vernieuwendonderwijs

#ervaringsgericht

#nijmegen

#levenisleren

#spelendleren

#creativiteit