voor

Leerlingen

Op mango

Mag je veel spelen!

Wat leuk dat je op de site van Mango bent. Mango is een leuke school. Je mag veel spelen, binnen met de lego, de poppen, de knikkerbaan, de verkleedspullen. Of lezen, rekenen, tekenen, knutselen, dansen, je kunt van alles verzinnen. Je mag ook naar buiten wanneer je wilt, met zand of water spelen, schommelen of klimmen. Als je 4 tot 13 jaar bent, dan kan je vragen of je op Mango naar school mag. Als je ouder bent, wacht dan nog even, want we willen ook onderwijs vorm gaan geven voor jou.

Hoe ziet een dag eruit?

Elke dag beginnen we in de kring in een groep met kinderen van jouw leeftijd. We kletsen over onderwerpen die ons bezighouden of de begeleiders (juf of meester) vertellen iets nieuws. We luisteren naar elkaar, stellen vragen en denken zelf na over onze eigen mening. In de kringen leer je dus niet alleen interessante dingen, maar leer je ook over jezelf, anderen en de wereld om ons heen. 

Dat klinkt leuk toch? Je krijgt op Mango dus veel vrijheid om te doen wat jij wilt.

Hoe ziet een dag eruit voor leerlingen? - Mango-Onderwijs

Het is natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met elkaar. Daarom zullen we samen afspraken maken. 

Om tien uur eten we allemaal fruit. Als je eerder een stukje fruit wilt eten mag dat, maar tijdens de fruitpauze zitten we wel lekker samen bij elkaar. Dat is ook een gezellig, verbindend momentje.

Als je iets wilt leren kun je workshops volgen, dan vertelt er iemand een of twee keer over een onderwerp. Dat kan de begeleider zijn, maar ook de bakker, iemand die veel weet over sterren en planeten, of over computers. Het kan ook zijn dat jouw papa of mama iets komt vertellen omdat zij iets leuks te vertellen hebben.

Je kunt ook lessen volgen, dan kom je meerdere keren samen om over iets te leren. Het kan zijn dat je twee weken lang elke dag wilt leren lezen, of dat je iets wilt leren over rekenen. Dan krijg je les, alleen of in een klein groepje. Je kunt daarna zelf werken in een boek of op de computer. Zijn er al dingen die jij wilt leren? Vast wel! 

Om 12 uur gaan we samen lunchen. Je mag dan je boterhammen opeten. Als je iets eerder of later wilt eten mag dat ook, maar om twaalf uur zitten we gezellig samen. Daarna is het rusttijd, dan mag je eventjes in een boekje lezen, wegdromen of naar buiten kijken.

En dan weer spelen en leren. Om twee uur ga je weer naar huis. Sommige kinderen gaan naar de BSO, dat kan ook. Zo is het elke dag, behalve op woensdag, dan ben je vrij.

Spelen

Je mag veel spelen op Mango!

Buiten of binnen

Spelen en leren mag je binnen of buiten doen!

Leren

Je leert wat je wilt leren. Ben je nieuwsgierig?

leerlingen

aantal Donaties

Begeleiders

jaar van oprichting

Vragen?

Locatie: Nijmegen

Email: contact@mango-onderwijs.nl