Locatie manifesteren

Inspiratie

Een kamer met grote tafel, een gangetje door, daarachter nog een aantal kamers, een enorme schuur, een grote zolder en een grandioos landgoed. Bomen waar je in kan klimmen en een schommel in op kunt hangen, meerdere grasvelden en leuke bosjes, en in de toekomst een blotevoetenpad en een bijen beleefpad.

Dit weekend waren we kamperen bij de boer, bij camping Hunebed in Drenthe. Het landgoed en de ruimtes waren groots, weids en vrij. Ik zei tegen eigenaar Hendrik Hingstman, zo’n ruimte zou ik wel voor Mango willen. 

Ruimte voor goed onderwijs

Nu Mango steeds meer vorm begint te krijgen, krijg ik steeds beter door wat voor ruimte geschikt is voor goed onderwijs. Als ik tegen de kinderen in mijn huidige klas zeg dat Mango een plek gaat worden waar je veel mag buiten spelen, zie je de oogjes veranderen. Er gaat een blik naar buiten, ze gaan stralen en glimmen.

Manifesteren

Mijn ogen beginnen ook te stralen en vooral mijn hart maakt sprongetjes. Voel je dat ook wel eens? Dan zit je goed toch! Dan is het proces van manifesteren begonnen. Vorig weekend was ik bij de lezing van @abrahamhicks in Amsterdam, enorm inspirerend! Mijn Manifestatie is begonnen!

Natuur maakt ons gelukkig

De omgeving van Mango biedt veel inspiratie voor creativiteit en fantasie. Er wordt in bomen geklommen, leerlingen spelen met een schepje in het zand, op de trampoline of spelen verstoppertje. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het is groen, er staan bomen, planten, bloemen, er is gras en een moestuin.  Er is vrijheid om te exploreren, te experimenteren en te transformeren.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat in een groene omgeving minder gepest wordt en leerlingen beter samenspelen.  De laatste jaren komt er steeds meer bewijs dat contact met groenere, meer biodiverse omgevingen ons immuunsysteem kan versterken.

Ontdekken

Op Mango is van alles te ontdekken, te verkennen en te onderzoeken. Er zijn levende beestjes en allerlei materialen zonder vaste vorm zoals zand, klei en water waarmee kinderen kunnen spelen en knoeien. Het geeft kinderen de mogelijkheid om zelfstandig en autonoom te verkennen, de omgeving te leren beheersen en om op avontuur te gaan. Kinderen worden niet geremd door belemmerende ruimte of mogelijkheden, wat bijdraagt aan hun verbeelding en fantasie. We stimuleren de fantasie en creativiteit. Doordat groen kan bijdragen aan het werkgeheugen kan het dus in potentie ook leerprestaties, woordenschat en klanken verbeteren. (bron: @jantjebeton_nl

Verbonden

De leerlingen worden een met zichzelf, medeleerlingen en de omgeving. Omringd door dieren voelen zij zich verbonden met al wat leeft en dragen zorg voor onze wereld. We leren dat de wereld ook voor ons kan zorgen. We eten onze eigen gekweekte groente en fruit en de dieren geven ons geborgenheid en liefde.

Wat voor locatie zoekt Mango?

In of bij het groen (bos, gras, bomen, moestuin).

In of bij Nijmegen.

Een ruimte waar je kunt spelen en leren, binnen en buiten.

 

Een huis, boerderij, hutjes in het bos, een pand, een heel gebouw of een (of meedere ruimtes) in een gebouw.

 

Weet jij een gebouw dat iemand aan Mango wil verhuren voor een lage prijs, of zelfs kosteloos? Een plek waar mensen zich dolgraag willen verbinden aan de mensen van Mango en de visie van Mango.

Spring, lach en geniet

Laat maar komen mooie locatie, dan kunnen we in september beginnen met Mango!