Waarom 

Mango als naam voor een school? 

In 2021 zat ik op de tafel in de woonkamer, kletsend met mijn man die aan het koken was. Ik had al scholen bezocht, een cursus ‘hoe moet je een B3 school opzetten’ gevolgd, vele podcasts geluisterd, vele boeken gelezen en vele gesprekken gevoerd. Ik kwam erachter dat netwerken leuk is. Tja, wanneer doe je dat ook als basisschool leerkracht, netwerken? Nooit, maar nu sprak ik met de meest boeiende mensen!

Vernieuwend onderwijs 

Al werkend als juf merkte ik steeds meer dat mijn visie op onderwijs al jarenlang een richting uit was gegaan die niet bij het systeem past waar de meeste scholen zich naar voegen. Ik had het er vaak over thuis. Mijn man luisterde en steunde mij (nog steeds trouwens, hij is mijn grootste steun). Mijn kinderen 7 en 9 destijds, kletsten ook wat mee. “Mama, als je dan je school maakt, dan moet je zorgen dat er ook een kamer komt die je zelf in mag richten.” Wat een goede ideeën hebben kinderen! Zij houden het vernieuwde onderwijsconcept levendig. Vol vertrouwen en enthousiasme zoals alleen kinderen dat kunnen hebben. Het gesprek ging vervolgens over de naam van de school. Eerst had mijn jongste de naam ‘appeltaart’ bedacht. Leuk! Maar tja.. en toen, ik weet niet eens meer waarom, zeiden we Mango! JAAA! Mango! En daar hoort, bij ons thuis, altijd het leuke liedje bij van Troef bij (https://youtu.be/IChmlJhybDw). Dus zongen we met z’n allen: “Mango, Mango, Mango, Meloenen!” Hoe gezellig is dat!

De diepere laag van de naam Mango?

Kleurrijk 

Een Mango is kleurrijk, iedereen mag er zijn, het maakt niet uit als je anders bent, want doordat we allemaal anders zijn, hebben we een diverse wereld met ieder zijn eigen talent. Iedereen bewandelt zijn eigen weg in het leven.

Alle leeftijden

Een Mango is geschikt voor alle leeftijden. Op Mango is iedereen welkom. Je mag je leven lang leren, spelen, ervaren, ontdekken, successen behalen, maar ook fouten maken. Het proces dat je doorloopt, is belangrijker dan het resultaat.

Zacht en zoet

Een Mango is zacht. Het zou prachtig zijn als we allemaal regelmatig een zachte kant van onszelf kunnen en mogen laten zien en hierdoor verbinding zoeken met anderen.
Een Mango is zoet, daar houden mensen van. We willen onderwijs creëren dat als lekker en fijn ervaren wordt. 

Stevige kern

In een Mango zit een stevige kern. De kern bestaat uit de organisatie. We willen Mango stevig neerzetten, zodat iedereen vertrouwen kan hebben in de voortgang van het onderwijs. Dat kinderen, jongeren en volwassenen voelen dat ze Mango kunnen vertrouwen. Onderwijs van de toekomst, onderwijs van nu!

De letters van Mango staan voor…

M – mogelijkheden

A – anders

N – nieuwsgierig

G – genieten

O – ontwikkelen